„Okurková sezóna“ aneb: Bartošová, na scénu…!

Tahák a bída letní okurkové sezóny. Nečas s Nagyovou už „netáhnou“, Ráth mlčí, trio trafikantů z ODS je nevinné… tak na co přitáhnout diváky televizních zpráv a čtenáře tiskovin i internetu?  

Osvědčený trhák se jmenuje Bartošová. Kouknu po 10-ti dnech bez médií na internet – a vyskočí na mě trio Bartošová- Rychtář-Macura, občas doplněné o italskou hvězdu téhle show – signore  Martucciho. Zavřu internetový zpravodajský portát  a pustím zaprášenou TV…

Právě začínají televizní zprávy a bác … vyskočí na mě zase Bartošová and company. Soukromé fotky, videa, telefonáty. Noční přepadovky, tajemné cesty a spousta záhad, že by i lobbista Janoušek zbledl závistí, kolik prostoru se věnuje téhle story.

„Otevřu“ rádio a co na mě nevybafne? Hádáte správně. I tady se – v menší míře ale přesto – hlavním letním motivem pro informace stává naše bývalá zlatá slavice a její smutný příběh.  Zavírám aplikaci pro poslech internetového rádia a chci se jít nějak zchladit a zároveň se obohatit alespoň o nějakou zajímavou chuť. Jenže – už mám strach otevřít i ledničku, aby na mě nevyskočila Bartošová-story.

Kde proboha jsou nějaké nové zprávy o korupci, ministrech financí, vládních soukromých i oficiálních aférách? Ani prezident nijak v těchto vedrech o sobě příliš nedává vědět. Připomíná to ticho před bouří…

Před nějakou velkou bouří anebo se pod mediální show okolo Ivety Bartošové uklízí pilně všechny rozjeté záležitosti, co hýbaly republikou, pod koberec? Dost množná, že tohle je ta správná odpověď.

V sázce na to, že lidé budou zaujmutí problémy jedné zhasínající hvězdy showbyznysu,  se vymetá Augiášův chlív, nosí se čerstvá podestýlka a hnůj se vyváží daleko do širokých polí. Ani ex-vláda a ani nová vláda nepotřebuje další mediální zájem.  Jedni ještě v poklidu chtějí vyklidit pozice novým zachráncům republiky a další jen chtějí užít klidnou dovolenou, než je začne pan Ištván zase nahánět a soudy osvobozovat.

Prostě než se všechno zase vrátí do starých kolejí, je tu Iveta Bartošová. Kdyby všichni ti, co se nyní díky ní na titulní strany zpráv nedostávají, ji poslali na účet nějakou tu kačku, mohla by alespoň trochu pozitivně z celé situace vytěžit. Jenže to by to nesmělo být v Česku.  Na rozdíl od všech Janoušku, Rittigů , Nečasů, Nagyových a podobných „reprezantantů“ národa je ona opravdu ta, která asi byla použitá, využitá, zneužitá a dehonestovaná (jak má v oblibě říkat pan Nečas) jen proto, že ve svém osobním životě potkávala nesprávné lidi.

P.S. Dost možná je středem zájmu i proto, že sama se bránit nemůže a žádný politik a ani lobbista za ní nestojí.  A to je na tom to nejsmutnější.  Jí jediné mi je skutečně líto.   

Autor: Aleš Baloun | úterý 23.7.2013 7:00 | karma článku: 14,20 | přečteno: 675x